alebo nájdi dovolenku:



Prírodné produkty

Navigácia: KOZMETIKA-VYZIVA-HYGIENA-GASTONOMIA >

Indonesia Java zrnková káva 200 g

Značka: Ready After

Kategória: Káva | Káva a náhrady kávy | Zdravé potraviny

Popis:

Sladká bomba ako ju nazývame u nás v pražiarni je káva Indonesia Java Microlot, a je spracovaná metódou Anaeróbnej fermentácie. Táto metóda nám potlačila aciditu v káve a vytiahla jej úžasnú a komplexnú sladkosť. Po tomto spracovaní má káva chuť ako liči, tropické ovocie, jahoda, čierne ríbezle a je sladká ako javorový sirup. 

Anaeróbna fermentia, čiže fermentácia bez vzduchu, je oproti fermentácií pri spracovaní wash dlhšia. Čerešne kávy sa po zbere dávajú do špeciálnych nádob s vodou, ktoré sa hermeticky uzavrú. Mikroorganizmi začnú štiepiť molekuly glukózy, čo pri tejto chemickej reakcii začne vytvárať teplo a CO2. Vďaka jednocestnému vypúšťaciemu ventilu CO2 vytlačí cez tento ventil kyslík.

Pre lepší výsledok sa tiež reguluje teplota v týchto nádobách. Baktérie, ktoré sa prirodzene nachádzajú v kávovej čerešni, produkujú počas tohto procesu enzýmy, ktoré spôsobujú tvorbu menej zložitých zlúčenín, ako sú organické kyseliny a alkoholy. Bez prístupu vzduchu sa celá fermentácia spomalí, táto káva fermentuje až 72h. Nakoniec sa káva spracuje naturálnym procesom, teda necháva sa aj s čerešňou sušiť na slnku. Potom už len vylúpať a zelená káva je hotová.

Zloženie: 100% Arabica

Použitie: Filter

Spôsob zberu: ručný

Chuťový profil: liči, tropické ovocie, jahoda, čierne ríbezle a je sladká ako javorový sirup.

  • OVOCNOSŤ 95%
  • HORKOSŤ 20%
  • KOFEIN 40%
  • ACIDITA 40%

Dalšie informácie:

  • Nadmorská výška: cca 1400 m.n.m.
  • Región: Central Java
  • Odroda: Lini-S 795 & Kartika
  • Spracovanie: Anaerobic Natural
  • Cupping skóre: 87

Obsah: 200 g

Krajina pôvodu: Indonesia

 

Cena:
0.00 EUR s DPH
KúpiťNaspäť

f share


...

...